dinsdag 10 juni 2014

Vintage card and new June 2014 Stampinback stamps


 Wat een heerlijke stempels blijken de stempels van Kit 147 te zijn...en ze zijn met zoveel stijlen, kleuren etc. te combineren! Dit keer geen felle kleuren, maar vintage kleuren.

Op wit Stampinback karton diverse kleuren Distress inkt gesponsd. Hierop de diamond stempel en de achtergrond tekst stempel van de nieuwe Kit 147 afgedrukt met bruine Archival inkt. Deze twee stempels zijn ook samen  als sheet te koop, zie HIER. Met Stazon Teal Blue de rand stempel van Sheet 135 A. deels afgedrukt. De kaart even opzij gelegd om de inkt goed te laten drogen. Op een apart strookje karton de kleine huisjes, ook van kit 147, gestempeld. De strook losjes ingekleurd met waterpen en Distress inkten. De teksten zijn  afkomstig van Sheet 135 A. De strook met de huisjes op de kaart gelijmd. Wat stukjes washi tape aangebracht en het leuke kereltje, een plaatje van Land of Nod. De randen bewerkt met bruine chalk. De kaart gemat op een cremekleurige kaart en daarna op een zwarte onderkaart. Beide mooie achtergrond stempels hebben een flink formaat en zijn handig door de afmetingen om zowel volledig als deels te beïnkten en af te drukken.

..............


Een ondergrondje gebruikt, dat mislukt was qua kleuren. Ook het mooie stencil Circle 1, kwam niet mooi tot zijn recht. Dan wordt het een extra uitdaging om er toch iets mee te maken, dat door de beugel kan. Door de stempel van de muzikanten met bruine Archival af te drukken, werden er al een aantal vlekken weggewerkt.. De heren gemaskerd met maskertape en vervolgens de grotere huizen van Kit 147 afgedrukt. Het maskertape verwijderd en wat details ingekleurd met een roze marker. Bovenaan de kaart een bolletjes randstempel van de leuke Sheet 135 A met zwarte Stazon afgedrukt en hierop wat witte details aangebracht. De heren zorgen voor een feestje in de stad, dus dat tekst stempeltje hoorde er bij, vond ik...een ouwetje van Stampinback. Ook hier de randen met chalk bewerkt, de kaart gemat op een bordeauxrode kaart en daarna op een lichtbruine kaart.

Alle gebruikte stempels en het stencil zijn van Stampinback.nl

Ook op mijn blog heb ik een vintage kaart geplaatst.

Dit was het weer voor deze week. Bedankt voor de interesse.
Hartelijke groet/Greetings, Alie :-)

4 opmerkingen:

maria's knutselplezier zei

Ook deze twee kaarten vind ik heel mooi vooral de bovenste trekt mijn aandacht!!!Super hoor!!

Groetjes
Maria

Mag het een onsje minder zijn, zei

Super mooie kaarten.

Gerrina zei

Zulke mooie kaarten! Weer een genot om naar te kijken! Vooral de 2e vind ik heel mooi. Groetjes, Gerrina

Henriëtte zei

Mooie kaarten Alie. Ik vind de 2e het leukst.