zondag 29 oktober 2017

Spooky nights

De lange nachten zijn weer begonnen, de pompoenen zijn rijp en het is tijd om te griezelen. 


Het begon met een Ali-stans van het Anton Pieck huisje, gestanst uit donkerbruin papier met stukjes geel karton achter de ramen. In mijn art journal heb ik stukken gestanst papier van de Action geplakt en met gesso bestreken. Daaroverheen heb ik donkerblauwe, paarse en groene dylusion verf aangebracht. Eenmaal per jaar grijp ik terug op een heel oud sheet (nummer 10!), Halloween. Dit keer heb ik de pompoenen op oranje papier gestempeld en uitgeknipt. de sterren met een mesje gesneden en geel karton daarachter geplakt. De heks heb ik eerst met antique linen ocide afgedrukt en helemaal uitgesmeerd. OP die manier had ik het maanlicht. Daar overheen heb ik met zwarte oxide de heks opnieuw afgedrukt. Met hetzelfde antique linen heb ik het spookje en de bollen afgedrukt. Het spookje heb ik met een waterpenseel ingekleurd. Toen de inkt helemaal droog was heb ik met een grijze pitt brush de tekening teruggebracht. Na het opplakken van de pompoenen met ranger multi matt medium was de inkt van de pompoenen vrijwel opgelost. Met een oranje pitt brush was dat makkelijk op te lossen. Ook de heks heb ik met een pitt stift intenser van kleur gemaakt, zonder de draden van de bol aan te raken. Op een paar plekken heb ik nog wat van de antique linen oxide uitgesmeerd, niet alles is zichtbaar gebleven. Raar spul, hoor, die oxides!


Met een donkere pitt stift heb ik voor het huis en voor het spookje een soort pad getekend, geen schaduwen, dat hebben geesten niet! 
Een fijne dag,
Josje

Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

1 opmerking:

Trix zei

Knap werk, Josje!
Soms vallen oxides inderdaad helemaal weg, daar heb ik ook wel last van gehad.
Ook grijp ik nog wel elk jaar terug op 1 of meer afbeeldingen van die sheet.
Stom genoeg was ik vergeten dat er een L te weinig in Halloween tekststempel staat, maar dit heb ik opgelost door de losse L er schuin boven te stempelen. ;-)

groetjes, Trix