zondag 16 augustus 2015

Butterfly met drop stencil


Het werken met stencils om fantasiedieren te maken is zeer verslavend. Voor de vlinder heb ik de druppel gebruikt. Eerst heb ik achtergrond met zeegroene en bruine acrylverf bewerkt, ik breng de verf aan met een babywipe, dat is en makkelijk en je kunt de kleur goed verdunnen, dus lichter maken. (de basis is gesso) Daarna heb ik met modelleerpasta (Liquitex) en het shoestep stencil links relief aangebracht, rechts heb ik dat gedaan met lichtgewicht vulpasta van de Lidl en het 'splat' stencil.  Ik gebruikte de pasta van de Action, maar dat spul vond ik vreselijk. Deze zijn beiden prima, alleen is de Lidl versie goedkoper. 


Met hulplijnen, potlood en het stencil heb ik de twee vlinders getekend. De linkervlinder heb ik licht met gesso bedekt, rechts alleen de bovenste vleugels, nadat ik de rondjes had aangebracht. 
Op de volgende foto kun je goed zien hoe ik die rondjes precies op de vleugels heb aangebracht: je gebruikt twee stencils over elkaar. Laat de ene kant wel een poosje drogen, voordat je daar de stencils opgelegd om de andere vleugel te doen!


Daarna heb ik de tekst gestempeld en kon ik in gaan kleuren, voornamelijk met verfstiften, de letters van de tekst zijn met distress inkt. De drops in de linkervlinder heb ik met pearl medium en distress inkt gedaan. Dat glanst zo mooi. Om de ruimte te vullen heb ik met Hero arts 'cup of Joe' een paar afdrukken gemaakt met de stempels van kit 154, die lagen toch voor mijn neus. De tekst 'just go with the flow' is wat ouder, die zit in kit 126B. 
De pasta heeft kleur van de ondergrond opgenomen, daarom heb ik er nog een laag wit opgedaan. Het label met de tekst 'Butterfly' heb ik met een zwarte sharpie vorm gegeven en om de witte verhogingen heb ik zwarte lijntjes getrokken. 


Op het laatste heb ik ook de rechtervlinder met zwart omlijnd. De afwerking was wat schaduw om de vlinders en witte accenten. Ik ben alweer bezig met de volgende, wat is dit leuk! 
Groetjes
Josje

Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.