zondag 14 september 2014

vlinders


Na een paar drukke kaarten vandaag een rustige: najaarsvlinders van vellum op craftpapier. De grote plant van kit 149 een paar maal stempelen met donkerbruine Stazon en inkleuren. Voor de blaadjes gebruik ik een diverse kleuren groene en blauwgroene inkt op een acrylblok. Daar spray ik water naast en neem dan een leeg waterpenseel om me te kleuren. Ik kan niet met een gevuld waterpenseel overweg, het druppelt altijd op de verkeerde momenten! 
De vlinder tweemaal afdrukken met zwarte Stazon op vellum en één vlinder aan de andere kant met zwarte stift overtrekken. (Speigelbeeld!) Met een embossingpen de stippen en het lijf wat opbollen en met een gelpen witte accenten tekenen. Dan de achterkant van de vleugels met metallic 'rub on'  kleuren (leuk spul, gaat jaren mee!) De vlinders uitknippen, op de kaart plakken en de voelsprieten tekenen. 


De randen van de kaart een beetje bruin sponzen en het geheel op een iets donkerder kaart plakken. (tip: heb je geen passende kleur kaart? Spons dan de rand van een witte of te lichte kaart met de donkerste gebruikte inkt.)

Een fijne dag!
Josje

Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

3 opmerkingen: