zondag 13 juli 2014

Oranje of wit


Vandaag met één stempel twee totaal verschillende kaarten, een oranje kaart voor het geval we toch nog een voetbalmedaille hebben, zo niet, dan is de andere kaart meer van toepassing. In elk geval zit de voetbal er na vandaag weer voor een hele poos op!
Voor de eerste kaart heb ik de een witte kaart bedrukt met de swirl van kit 129. Op een ander stuk
wit papier heb ik de grote bloemen uit kit 148 afgedrukt met zwarte Stazon. Met Memento markers en dove blender de bloemetjes ingekleurd en langs de stelen met 2 kleuren groen een lijn getrokken. De tekst met groen gestempeld, een oranje mat eronder en op de kaart geplakt. 


Voor de tweede kaart heb ik dezelfde bloem gebruikt en weer met zwarte Stazon afgedrukt op wit papier. Geen SB karton, maar een pak papier van Jen Compen met als gevolg dat je niet weet hoe het gaat reageren. Want ik heb de bloemetjes met Resist gevuld, omdat ze wit moesten blijven. Op een groot acrylblok drie kleuren inkt geveegd en een beetje water erover gesprayd. De kaart er op gelegd en de inkt even in laten trekken. Na het drogen bleek dat de resist hier nauwelijks de inkt tegen heeft gehouden en weghalen met water werkte ook niet. Gelukkig is het niet storend, maar wil ik een goed 'resist' effect moet ik toch echt SB-karton nemen. De stelen  met een groene marker geaccentueerd, de tekst met zwart gestempeld en de kaart met een donkergroene mat op een kaart van wit linnenpapier geplakt. 

Een fijne dag en groetjes
Josje
PS. Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

6 opmerkingen:

maria's knutselplezier zei

Prachtig allebei!! Hele mooie achtergrond, en ja de bloem vind ik nog steeds schitterend!!!

Groetjes
Maria

Ballie (Bennarda) zei

heel mooi, Josje, beide.
groetjes Ballie (Bennarda)

Gerrina zei

Mooie combinaties! Groetjes, Gerrina

Confettiny zei

Ik vind het ook allebei mooie kaarten, Josje!

Anneke zei

Prachtige kaarten. De laatste heeft mijn voorkeur. Hij heeft iets lieflijk en zacht. Ik vind de kleuren ook mooi.
Groetjes Anneke.

Stampinback Art Stamps zei

Super mooi allebei.