zondag 20 juli 2014

Experimenten

Ontdekking met alcohol


Vandaag het verslag van twee experimenten. Bij de eerste kaart heb ik een beetje met alcohol gespeeld. Wat druppels groen en blauw met een blending tool en een beetje blending solution  op SB-karton aangebracht, daarna nog wat druppels uit de fles zo op het karton. Goed laten drogen en dan de bloemen en de tekst uit kit 148 met Versamark stempelen en met wit embossen. Een beetje blending solution op een penseel doen en de bloemenhartjes bleken. (weet niet of dit ook met bleekwater kan, dat wordt een volgend experiment) Tot besluit de tekst en diamond stempels van kit 147 met zwarte inkt gedeeltelijk afdrukken. Eigenlijk wilde ik de diamantvorm een beetje weghalen, daarom gebruikte ik Stazon, dat lost op in combinatie met alcoholinkt. Behalve als je dat graag wil, want hier was de inkt meteen droog en bleef het gewoon zwart. Het is dus een echte 'discover'- kaart.

Verlangen en hoop 

En dan mijn tweede experiment.
Het begon bij de Action, waar ik een tube met modelling pasta zag liggen. Thuis meteen een restje SB-karton en een stencil (Stained glass) gepakt, de pasta door een deel van het stencil aangebracht en laten drogen. Dan spelen met naturel bister, water en inkt (walnut stain, salty ocean en chipped sapphire) tot ik tevreden was. De boog met geel en oranje tinten gesponst, met zwarte Versafine de swirl van kit 139  en het paar uit kit 137 afgedrukt.  Door de dikke pasta hobbels werd het niet egaal zwart, gelukkig bestaan er Sharpies. Nog wat meer zonlicht gesponst en besloten dat het geen kaart zou worden, maar om eindelijk eens zo'n leeg boek te gaan gebruiken.Eerst heb ik een pagina met Gesso bedekt, daar met salty ocean stain overheen en met de chipped sapphire gesponst. Eenmaal droog heb ik kaart opgeplakt en tot besluit heb ik met paars glimmer spul (Viva decor, Inka-gold violet) druppels over het geheel gespetterd. 

Ik heb de smaak van experimenteren te pakken en hoop dat jullie het ook leuk vinden om te gaan ontdekken. We zijn benieuwd naar jullie reacties en eigen werk kun je showen op onze Facebook pagina.
Groetjes
Josje  


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een mooie kaarten en die technique ! alles komt tot een mooie geheel bij elkaar. bedankt voor het delen ;)

Christine zei

Prachtige kaart!

Anneke zei

Deze twee kaarten zijn heel erg mooi geworden. Ik kan dit keer niet kiezen . Ze hebben allebei hun charmes.
Groetjes Anneke.

Ballie (Bennarda) zei

Super mooi Josje.
gr Ballie (Bennarda)

Rianne Timmers zei

Heel mooi resultaat en dat met chloor op alcoholinkt dat gaat niet heb ik al geprobeerd. dus is die solution een mooie oplossing.
liefs Rianne

akkina van steen zei

Het is prachtig vooral die tweede kaart prachtig