zondag 10 december 2017

Believe in waves


Op een stuk SB karton met versamark afdrukken maken met delen van de wave stempels. Als je het stempel beïnkt heb veeg je met je vinger de harde randen weg. Ik heb vooral de 'koppen' van de golf gebruikt. De eerste serie met wit embossen, een tweede serie met goud. Daarna sponzen met een donkerblauwe inkt, ik heb chipped sapphire distress inkt gebruikt. Met de oxide inkt is het probleem dat het ook denkt op het wit, die heb ik dus allemaal weggepoetst!
Op een scrap papier heb ik de tekst afgedrukt met versamark en goud geëmbost en met dezelfde kleur inkt als de achtergrond gesponst. Met als gevolg dat het goud vrijwel onzichtbaar was. De kaart in mijn stempelplatform gedaan, een stuk acetaat er overheen gedaan (groter dan de kaart en aan de zijkant vastplakken.) en het tekststempel zo goed mogelijk op zijn plaats gelegd. Met een donkere dye inkt een afdruk maken op het acetaat en dan de tekst op de kaart voorzichtig zo goed mogelijk onder acetaat tekst leggen. Eerst de kaart vastzetten, dan het acetaat verwijderen. Nu kun je een afdruk op de juiste plek maken. Zo heb ik de letters wit geëmbost. 
Met een mooie stans de tekst, een matje en de prachtige sneeuwvlok gemaakt en op het karton geplakt en het geheel op een witte 'topfolding' kaart geplakt. 
Eigenlijk jammer dat je nu die prachtige achtergrond niet meer zo goed ziet....
Een fijne dag en succes voor degenen die nog aan de kerstkaarten moeten, de mijne zijn zowaar al klaar!
Josje 


Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

1 opmerking:

!neke zei

Prachtig Josje !!!!