zondag 12 november 2017

Bloesem in drie technieken


Deze eerste serie heb ik eerst op maat gesneden en toen gestempeld met Archival inkt, die is na droging watervast. Ik heb gebruik gemaakt van Fabriano Artemio papier en dat doet iets met de kleur van de inkt, na droging is het anders dan als het nat is. Ik heb de bloesemtak met mijn stempelhulp dubbel afgedrukt en geprobeerd om een bijpassende kleur aquarelverf te maken uit mijn pas gekregen setjes Daniel Smith verf. Poeh, viel tegen, er is zelfs een kaart in de prullenbak verdwenen. Maar ja, wat wil je ook als je zoiets lastigs begint, want dat is dit echt wel. Pas bij de vierde kaart, de rode had ik het door: langs de rand verf aanbrengen, beetje laten drogen en dan pas de kleur naar buiten trekken. Er zit zo vreselijk veel pigment in deze inkt....
Toen de kaarten goed droog waren heb ik met een zwarte pen de meeldraden van de gele kaart en de knopjes van de rode kaart benadrukt, om iets meer diepte in de kaart te krijgen. Bij de groene en de gele kaart heb ik op de bloemblaadjes wat gele verf aangebracht. 


Voor techniek twee heb ik procolour potloden van Derwent gebruikt. Heel rustig rondjes draaien met je potlood langs de buitenkant van de afdruk en daarna blenden met een blenderpotlood. Eigenlijk vind ik dat het mooiste resultaat geven, dat zijn de twee linkerkaarten. Voor de rechterkaart, eigenlijk techniek nummer 3,  heb ik een inktense potlood gebruikt, maar dat werd toch weer erg heftig van kleur na het natmaken. Deze serie heb ik na het kleuren op maat gesneden. 
Omdat ik deze set cadeau wil geven aan een dame van 88 heb ik gekozen om er Nederlandse teksten op te zetten. Ze komen van sheet 168B en van sheet 143B en zijn in dezelfde kleur als de tak afgedrukt. 
Dit was leerzaam en leuk om te doen! 
Josje


Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

1 opmerking:

Unknown zei

Ik vind ze allemaal geweldig, heb deze bloesemtak inmiddels ook en ga dit ook proberen