zondag 6 augustus 2017

Kerst embossing


Toen ik deze draai stempelset zag was het eerste wat ik dacht: wat leuk een tekst met een border! Mijn eerste probeersel ligt op de voorgrond. Met vier kleuren distress inkt en een kwast heb ik de ondergrond aangebracht, alle tekst is gestempeld met blauwe archival. Helaas was het allemaal nog niet droog en zitten er wat strepen doorheen, maar het was vooral om te proberen. 


De volgende kaart werd een zwarte basis van distress oxide en oh, wat sponst die inkt mooi! Maar denk er aan om niet alleen je stencil heel goed schoon te maken, maar ook de randen van je stempelhulp! En let ook op je vingers, wit papier is zo vlug bevlekt...


Eigenlijk had ik hier met de andere oxides op kunnen stempelen, maar ik koos voor embossing in de kleuren zilver, goud, wit en transparant.


Daarna was rood aan de beurt, candies apple oxide, een echt kerstrood. Deze heb ik geƫmbost met zilder, goud, wit en rood poeder.


Als laatste heb ik rode, groene en zwarte inkt gebruikt om door het stencil te sponsen. Als vierde kleur wilde ik goud, maar die komt niet zo mooi over. Daarom heb ik met versamark gesponst en goud embossingpoeder gebruikt. Daarop heb ik met zwarte versafine inkt gestempeld, maar na drie afdrukken was het nog niet mooi. Toen heb ik er maar zwart poeder op gestrooid, geduimd en de boel verhit. En je ziet het, het kan.
Er zijn nog heel veel meer mogelijkheden, eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos! waarschijnlijk laat ik er nog wel een paar zien, want het is zo leuk om te doen! 
Voor nu een creatieve zondag,
Josje

Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

1 opmerking: