zondag 9 november 2014

Joseph's coat met Alie's vissen


De jas van Jozef is een prachtig bijbels verhaal, maar ik bedoel hier een techniek waarbij je allerlei kleurtjes bedekt met zwart en dan op bepaalde plaatsen het zwart weghaalt. Als kind deed ik dat met Wasco, op deze kaart met inkt, embossingpoeder en perfect resist om een min of meer voorspelbaar resultaat te krijgen. 
Als eerste heb ik de vissen met rode distress inkt gestempeld en clear geëmbost. Daarna heb ik ze gemaskerd en de 'zee' gesponst met diverse kleuren inkt, dit goed laten drogen. Met versamark het zeeleven ( eerdere 'krabbels' van Alie en stempels van sheet 149) gestempeld en clear geëmbost. De vissen ingekleurd en daar een beetje perfect resist op gedaan, zodat de kleur bewaard blijft. Toen alles goed droog was met black sooth stain (sponzen met zwarte inkt kan natuurlijk ook) de hele kaart zwart gemaakt en na licht drogen zachtjes de inkt van de resist lagen wegvegen. Voor wie bang is om met zwart te werken is dit een geweldige les, want ik heb een aantal keren zwart aangebracht voordat het donker werd. En helaas is het effect van de foto meer blauw dan zwart. Als laatste de kaart op een groene achtergrond gemat en de tekst op een strookje van hetzelfde papier afgedrukt. Met een cirkelpons een hapje uit de strook geponst, de andere hoekjes afgerond en op de kaart geplakt. 

Op de kaart zie veel witte spikkeltjes, dat is mijn superfijne clear embossing poeder! Ook al heb ik gewacht tot alles echt droog was en heb ik steeds anti-statisch-poeder gebruikt, toch zijn er spikkels ontstaan. Op de echte kaart zijn ze nauwelijks te zien, maar de foto is onverbiddelijk! En eigenlijk vind ik het nu wel grappig, het past wel bij de onvoorspelbaarheid van deze techniek.
Bedankt voor het kijken en leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.
Fijne dag,
Josje

4 opmerkingen:

!neke zei

Bedankt voor de leuke uitleg !
Super leuke kaart !

Gerrina zei

Mooie techniek en kaart! Fijn weekend verder, Gerrina

Confettiny zei

Wat leuk om deze techniek op deze manier uit te voeren, Josje.
Je hebt helemaal gelijk: foto's zijn wat dat betreft onverbiddelijk!
Nadat ik ze gefotografeerd heb zie ik op mijn ATC's ook altijd onvolkomenheden die ik eerder niet opgemerkt had. :-(

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Lekker kleurrijk en mooie techniek...de spetters vind ik eigenlijk heel leuk erbij staan...