zondag 24 augustus 2014

FlipFlops verzolen?


Op 1 augustus hebben mijn buren een overgenomen schoenmakerij geopend in Deventer. Yes, eindelijk, want het heeft heel lang geduurd voordat de overname rond was. 
Mijn kaart is gemaakt op SB karton met een beetje gele bister, waar ik met zwarte Stazon de 'yes' op heb gestempeld. Met grijze Memento stiften en inkt de letters ingekleurd en hier en daar een wit lijntje getrokken. Een kraftkaart gestempeld met de Boefje-cirkels en ingekleurd met bruine stiften en met Versamark. Een donkerbruin matje erbij en klaar was de kaart.  



Als aardigheidje heb ik een paar teenslippers gemaakt, die in de kaart hingen met de tekst: 'yes, een vakman die zelfs flipflops kan verzolen'. Hiervoor heb ik geel foam gebruikt, maar dat stond niet bij de kaart. Dan is alcoholinkt een uitkomst! Met een leren veter en diamond glaze heb ik de bovenkant gemaakt. De letters zijn met een Sharpie geschreven.



Voor de zolen heb ik op zwart papier de schoenafdruk van sheet 145 gebruikt en die met Versamark afgedrukt, daarna met clear poeder geëmbost. Voor de tweede zool heb ik de afdruk op een stukje acryl geplaatst en daar het papier opgelegd. Op die manier had ik een rechter en een linker zool. 
Stempels zijn veelzijdiger dan je vaak denkt!

Fijne dag
Josje


Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

4 opmerkingen:

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

De kaart is heel mooi geworden Josje...en de flipflops Toppie...
Gaaf idee die stempel van de schoenzolen hiervoor!

Anneke zei

Wat heb jij dit leuk gedaan. Geweldig. Bedankt voor jouw inspiratie. Fijne zondag Anneke.

Ballie (Bennarda) zei

wat een super idee, een heell mooi kaartje Josje.
gr Ballie (Bennarda)

!neke zei

Super gaaf!