zondag 10 augustus 2014

Kleurboek stempelen

Wel eens zelf een kleurboek gemaakt? 
Toen mijn ene zoon begon te lezen, kreeg hij een supercadeau voor zijn verjaardag. Een A5 multomap met op elke pagina een letter en plaatjes van speelgoed dat met die letter begon. Een vriendin had al die plaatjes uit de jaarlijkse speelgoedboeken geknipt en opgeplakt. Op zich een simpel cadeau, maar het werd een topper. Dat boek heeft mij geïnspireerd om zelf een kleurboek te gaan stempelen.  Je kunt het net zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik heb stevig wit 250 grams papier gebruikt, een lamineersheet als (tijdelijke) kaft en zwarte Stazon om te stempelen.
Voor de voorpagina heb ik de potloden van het fashionista sheet in diverse kleuren afgedrukt, de letters abc komen van het diploma stempel uit de sale en ook het grungy alfabetsheet is lekker voordelig. Heel chique is het om de naam van het kind, dat het boek gaat krijgen, voorop te zetten!


Als de voorkant klaar is, pak je een kladje, je schrijft allerlei woorden op met een a (ik bedacht later, dat er iets als een woordenboek bestaat), om dan op zoek te gaan naar passend stempels. Op deze pagina heb ik zelf met diverse letterstempels de woorden er bij gestempeld.
Het is niet alleen leuk om zelf zo'n cadeau te maken, maar ook samen met een ouder kind voor een broertje, zusje of vriendje. Je kunt er ook voor kiezen om een voorbeeld bladzijde te maken die je zelf inkleurt, zoals ik vorige week met de verjaardagskaart heb gedaan.


De letter b was al wat makkelijker, hier heb ik alleen de begin-b gestempeld met een lijntje er achter, zodat het kind zelf de andere letters kan stempelen of schrijven. Na deze twee pagina's ben ik tot de conclusie gekomen, dat een A-5 of A-4 formaat net zo handig is. Die kun je in een hoes in een multomap opbergen, je kunt een erg verknalde pagina zo opnieuw maken en je hoeft niet alles op maat te snijden.
Kortom: ik hoop dat ik mensen op een idee heb gebracht voor een komende verjaardag of Sint. En, om  Tim te citeren: the possibilities are endless!

Volgende letter, de c: cadeau, circus, cactus, camera.......

Fijne dag,
 Josje

Ik benieuwd wat jullie van dit idee vinden!

4 opmerkingen:

akkina van steen zei

Leuk idee hoor

Ballie (Bennarda) zei

Joosje wat is dit een geweldig idee, ga dit met mijn kleinkind doen.
Vind het heel creatief.
gr Ballie

Gerrina zei

Wat een leuk idee! Groetjes, Gerrina

jac13 zei

Ziet er heel leuk uit.
Ga het denk ik ook maken vor de kleine van mijn nichtje.

Bedankt weer voor het delen van een heel leuk idee.

Groetjes Jacqueline