zondag 13 maart 2016

Hele hoge thee


Op een A4 vel aquarelpapier heb ik de kopjes van kit 158 afgedrukt. Deze heb ik gemaskerd en met behulp van de stencilliniaal heb ik er nog 2 keer alle kopjes bovenop gestempeld. (denk er aan dat je op het stempel de schotel maskert of wegveegt) De kopjes zijn ingekleurd met mementostiften en blenderpen, Als laatste heb ik met een heel fijn penseel gouden randjes en stippen aangebracht. De stapel kopjes staat op een kleed gemaakt met de borduurstof van kit 157. De randen en schaduwen zijn met een zwarte stabilo allespen gemaakt. 


Normaal gesproken schuif je bij schuifkaarten de achterkant omhoog, maar ik wilde juist de voorkant wegschuiven. Om uit te zoeken hoe dat werkte heb ik eerst wat stukje kladpapier gepakt en daar mee zitten schuiven. En toen heb ik het als volgt gedaan.
De strook met de kopjes was 10 centimeter breed en 21 centimeter lang (A4), de kaart heb ik een halve centimeter breder gemaakt plus aan beide kanten 1,5 centimeter omslag. Het gedeelte dat omhoog moet is een millimeter smaller dan de basis, 10,4 mm. Ik denk dat de foto's voor zich spreken. 


De kopjes worden op de kaart geplakt en na een laatste controle heb ik de zijkanten onderaan over de lengte van het tafelkleed goed vastgeplakt en daarna de strookjes (die voorkomen dat je de hele schuif er uit trekt) dichtgeplakt. Om de strook makkelijk te kunnen trekken heb ik er een goudkleurig lint aangemaakt en de letters heb ik uit hetzelfde soort glanzende papier (maar dan in 'brownie' kleur) gestanst. En dan ziet het er zo uit:

  
In de middagzon kun je ook de gouden glans van de kopjes goed zien:


Het was wel wat werk, maar ik was erg tevreden met het resultaat!
Zo, nu op naar een lekker kopje thee, Nan yu (vetverbrandend en hongerstillend) of toch maar de rokerige Lapsang Souchong? 
Josje

Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

2 opmerkingen:

Jacqueline zei

Geweldig idee voor mijn jaarlijkse high tea.
Ik ga deze voor mijn vriendinnen maken.
Bedankt José.

Mac Mable zei

Oh this is so clever and loving the colouring in of all those tea cups. Very creative and fun x