zondag 28 juni 2015

Korenveld


De klaprozen lagen nog op mijn werkblad, de zomer komt langzaam op gang, een gevoel van nostalgie kwam naar boven. Zo'n ouderwets korenveld met klaprozen en korenbloemen, kan dat in een kaart? Dit is het resultaat.
Op SB-karton heb ik alleen de bloemen afgedrukt van de middelste maat klaprozen. Die heb ik gemaskerd en vervolgens heb ik de pluizenbol  gebruikt als korenbloem door deze met cornflower Hero Arts af te drukken. Ook deze afdrukken heb ik gemaskerd. Daarna heb ik met groene hero arts en oranje Archival inkt diverse korenaren gestempeld. De achtergrond beneden heb ik met scattered straw Distress inkt gesponsd, de lucht is met tumbled glass en shaded lilac gedaan. Omdat de cornflower toch wat flets was heb ik met een memento stift (Danube blue) een laag gepenseeld op de 'korenbloem'. De poppies zijn met diverse kleuren rode memento stiften ingekleurd. Na drogen heb ik met grijs schaduw en met een witte gelpen accenten aangebracht. Op een adressticker heb de vlinders gestempeld, ingekleurd en uitgeknipt en opgeplakt. Om meer glans te krijgen heb ik met 'wink of stella' glimmer aangebracht op de bloemen en de vlinders. Alle bloemen hebben met groene stift stelen gekregen. De tekst ('embrace' en 'this' ) is gestempeld, de kaderlijnen zijn met de hand getekend en om het kader te accentueren heb ik met een picket fence stift de buitenkant licht gemaakt. Om het af te werken heb ik lekker gespetterd met blauwe en rode inkt. 
Ja, de zomer is weer in het land! 
Een fijne dag,
Josje  

Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

O wat is ie mooi, het doet mij inderdaad aan vroeger denken.
Groet Annemieke

Mag het een onsje minder zijn, zei

Prachtig !

Ellen zei

Ohhh wauw
helemaal het einde

maria's knutselplezier zei

Prachtige kaart , super!!!

Groetjes
Maria

Gerrina zei

Je ziet de combinatie niet veel meer, maar wat was ik helemaal blij toen ik vorige week in een berm heel veel korenbloemen zag! Wat is dat toch een mooie kleur blauw...
Net als op jou kaart; die is prachtig! Groetjes, Gerrina