zondag 15 maart 2015

Under the sea


Het is weer tijd voor een vieze handen. Thema is dit keer 'zwemmen in zee', daarom met verschillende kleuren blauw en groen twee pagina's geverfd. Dat werd natuurlijk veel te donker en om wat nieuws te proberen heb ik dit keer tissues gebruikt om de kleur te dimmen. Ook de stempelafdrukken heb ik op tissues gemaakt (met Archival sepia), je ziet ze hierboven op de foto klaar liggen. 


Voordat ik de dieren definitief heb vastgeplakt, heb ik met een al jaren in de la liggende sjabloon en verf wat 'waterplanten' aangebracht. Wat ik een volgende keer anders zal doen, is dat ik de afdrukken niet meer met een schaar uitknip, maar ga scheuren. Dat is na het opplakken minder zichtbaar. Alles heb ik vastgeplakt  met gel medium. De bodem van de zee heb ik 'zanderig' gemaakt met gele verfEn toen ontdekte ik weer iets wat een volgende keer anders moet: bij het inkleuren van de vissen met distress inkt liep dat helemaal uit, ver buiten de lijntjes! Gelukkig kon ik dat met verf weer herstellen. Ach, het is natuurlijk een art journal, een leerboek, waarin je fouten mag maken. Daar leer je het meeste van. Na het inkleuren heb ik met een aantal stempels, onder andere de klok van kit 152, deelafdrukken met zwarte inkt gemaakt. Met pearl medium heb ik de waterdruppels en diverse ruggen laten glanzen. Ook de zeester en de parelschelp kregen een laagje glans. De letters zijn met een sponsje, distress inkt en een oud embossing sjabloon aangebracht. Ook die liepen her en der flink uit, dat kon ik niet meer herstellen. Over de tekst 'a day to remember' heb ik een afdruk op tissue van de ovale journaling  geplakt en met witte gelpen heb ik de waterdruppels en op de blaadjes opgelicht. Resterende stukjes tissue heb ik als een soort waterschuim boven aan de bladzijden geplakt.Toch miste er wat. In een dapper moment heb ik een zwarte pen gepakt en alles omlijnd, de tekst een keer overgeschreven en het ovale journaling stempel met zwart afgedrukt. Nog een paar waterdruppels van kit 152 bij de schildpadden, wat spetters inkt her en der en toen was ik tevreden. Een detail: een parel in een openstaande schelp. Om dit te bereiken heb ik eerst een paar proefafdrukken van de schelp gemaakt en net zo lang zitten knippen en vouwen tot de twee buitenkanten zo op elkaar pasten, dat het op een openstaande schelp leek. Natuurlijk met een dikke parel erin!Nog een detail: de familie vis. Door op een tissue te stempelen kun je beide kanten gebruiken. Op die manier kun je dus de vissen (en de schilpadden) prima in spiegelbeeld op plakken. Hier zie je ook de structuur als gevolg van schuiven met het dunne tissue papier. Plus het effect van de distress inkt op losliggende delen papier en volledig vastzittende stukken. Op de losliggende delen is het veel donkerder en kan het uitvloeien.
Het resultaat is niet wat ik vooraf voor ogen had, maar onderweg heb ik veel geleerd. En dat was wel de bedoeling. Maar toch, het lijkt op een you tube filmpje zo simpel.....

Fijne dag!
Josje


Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

2 opmerkingen:

Mag het een onsje minder zijn, zei

Heel leuk om het proces zo te kunnen volgen Josje.

Marianne zei

Super gaaf Josje!!!

Groetjes Marianne