zondag 8 november 2015

Kersttag variaties


Over 7 weken is de kerst alweer voorbij, hoog tijd om aan de kerstkaarten te beginnen. Zoals velen van jullie waarschijnlijk weten is mijn beroep pedicure en sinds jaren maak ik voor mijn cliënten een kerstkaart. Leuk, maar ook een bult werk. Het begint met een idee, dan begin ik,  kom erachter dat het teveel werk is en probeer het dan te versimpelen zodat ik 150 kaarten in korte tijd kan maken. En nog wat tijd overhoud om voor vrienden en familie ook kaarten te maken. 
Dat ging dit jaar als volgt: ik begon met het prachtige hert uit kit 156 af te drukken op SB-atc kaartjes, de hele atc met vintage photo te sponzen en met water kleur te verwijderen. Wat druppels water erop voor het sneeuw effect en klaar was de atc. Dat gaat heel snel, maar dan moet je nog wel verder afwerken. Te tijdrovend. Op de Kreadoe zag ik voor weinig geld prachtige tags liggen en thuis ben ik begonnen om daar het hert op af te drukken, inkleuren en ook de lucht met een blauwe stain in te kleuren. Weer teveel werk, plus dat blauw op de tag of groenig of te donker wordt. (Tag 2)  Ook had ik de stans van Tim Holz van de kerstboom gekocht, met het idee om die voor het hert te plaatsen. Eenmaal thuis had ik niet genoeg groen papier en was het me toch teveel werk. Maar je kunt ook een stuk foam met die stans uitsnijden en daar een stempel van maken. Dat heb ik gedaan en door de foam op EZ-cling te plakken heb ik nu een mooi eigen stempel. En toen ging het snel: met bruine Stazon hert en tekst 'fijne feestdagen' afdrukken, twee tags naast elkaar leggen en de boom op beide kaarten half afdrukken, tags omwisselen en de boom opnieuw op beide kaarten afdrukken. (met Archival inkt kleur Emerald, deze inkt is watervast) Met een witte verfstift de sneeuw getekend en tot besluit met een witte verfoplossing de sneeuw spetteren. Lintje eraan en klaar. (Tag 3)
Maar ik heb nog een stapel atc's gestempeld klaar liggen, plus een stel kerstbomen en genoeg tags. Daar heb ik de eerste tag mee gemaakt. Eerst de bomen door een embossingfolder gehaald, dan middendoor gesneden, de tag gesponst met vintage photo, atc erop geplakt en de halve bomen ervoor. Tekst op stikkerpapier afgedrukt, uitgeponst en opgeplakt. De tekst op tag 1 is van sheet 078 maar ook de Nederlandse teksten van sheet 102 doen het prima. 

Nog een tip: het stuk afval van de boom na het uitstansen (midden op de foto) kun je ook heel goed gebruiken. Rechts op de foto zie je het zelfgemaakte stempel, links de hele boom. 
Ik ga vandaag verder met mijn massaproductie en wie weet heb ik iemand aan een idee geholpen om ook snel veel kerstkaarten te maken. 
Josje
Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

6 opmerkingen:

Ellen zei

Die klanten van jou die boffen maar

Voeten josje zei

Ja Ellen, maar ik bof ook met zoveel trouwe cliënten!

zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
zei

Wat een leuk idee!

Gery zei

Nou, Josje, je hebt me zeker aan een idee geholpen, hoor!
Ik heb vol bewondering de weg naar de uiteindelijk snelle tag gelezen!!
Ontzettend slim om dan maar je eigen stempel ff te maken, als al het andere niet wordt wat je wilt.
Dat alleen is een superoplossing.
Ik wens je veel succes met het maken van de resterende tags.
Petje af voor het aantal (ik hoef er maar 75 in totaal te maken).
Groetjes en een fijne zondag.
Gery

Voeten josje zei

Dank je, Gery.