zondag 24 mei 2015

verven met water 1Het is en het blijft een succesnummer: een demo maken met alleen maar een beetje inkt en water en vooral SB-karton. Vandaag een paar kaarten met deze techniek, het zijn demo's die ik gemaakt heb voor en tijdens een creabeurs in Goes. De eerste is een atc met een afdruk van het boeket (kit 153), dan de hele atc blauw sponsen en met een waterpenseel of een vochtige fantastix verwijder je de blauwe inkt weer. Op gewoon wit papier nogmaals het boeket met zwart afgedrukt, de atc op de juiste plek plakken, met blauwe viltstift een kadertje tekenen en klaar is de kaart.
Dit is een grote kaart, die ik helemaal blauw gesponst heb. Om vervolgens met een (vooral niet te nat) billendoekje langs de heuvels van het 1-2-3 stencil te vegen. Voordat je het weet heb je winterse heuvels gemaakt. In de nieuwste versie van het stencil zit een cirkel, maar dat kun je ook met een pons en maskertape maken. Dit leg je op de gewenste plek en je veegt met je doekje de inkt uit de cirkel weg. Ik heb een heel klein beetje met een gelig sponsje in de maan gedept. Dan neem je je blauwe sponsje, zonder opnieuw te inkten, en de wolkenkant van het stencil om de lucht te sponzen. 
Om het geheel af te maken heb ik de sprietbloemen (ook kit 153) een paar keer met zwart afgedrukt, met witte stip de punten geaccentueerd en met zwarte stift drie vogels in de maneschijn laten vliegen. Eventueel kun je hier nog een tekst op stempelen. 

Dit waren twee variaties in blauw, er volgen later nog wat variaties in een andere kleur. 
Een fijne zondag!
Josje


Wij vinden het leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

5 opmerkingen:

Simone zei

Wat een prachtige kaarten, vooral die met de maneschijn is prachtig!!

Grotjes Simone

Gerrina zei

Heel mooi Wiepke! Fijn weekend verder!

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat een mooie kaarten laat je zien Josje!

Voeten josje zei

Dank je wel voor de reacties, ook namens Wiepke!

Stampinback Art Stamps zei

Schitterend mooi en zo eenvoudig dat het voor iedereen goed te doen is. Goed gedaan Josje !