dinsdag 19 november 2013

Home TWEET Home

(klik op de foto om te vergroten)

Voor deze kaart heb ik 6 rechthoeken uitgesneden uit wit papier. Hierop 5 verschillende vogels en het kleine vogelhuisje van de nieuwe nov-2013 sheets gestempeld met bruine Versafine en de randen bewerkt met bruine chalk. Met roze Distress inkt de stempel van de tak met bessen afgedrukt en de bessen met roze kleurpotlood ingekleurd. De andere takken met paars kleurpotlood en groen metallic kleurpotlood ingekleurd. De bestempelde rechthoeken op een cremekleurige kaart gelijmd. Daarna met Stazon Dove Grey een tekst achtergrond gestempeld en met bruine Archival een fijn geschreven tekst gestempeld.
De kaart gemat op een donkerbruine onderkaart. Links twee gaatjes gemaakt, daar een lintje doorgeknoopt waar ik ook stempels van de nieuwe sheets heb gebruikt. Erboven een klein cremekleurig bloemetje en een pareltjes-hartje vastgemaakt. Alle stempels zijn van Stampinback.

-.-.-.-.-.-.-.-.-

(klik op de foto om te vergroten)

Dit is een grote kaart geworden. Begonnen ben ik, met de vogelhuisjes boven elkaar te stempelen met bruine Archival en de zanglijster op de bloesemtak te stempelen op de kaart. Vervolgens met groene Stazon de takjes gestempeld en de tekst: Home Tweet Home.Tot slot het kleine vogeltje 2 x afgedrukt met bruine Archival. Hierna met lichtblauwe en donkergrijze inkt de achtergrond tekst gestempeld. De randen met twee tinten bruine chalk bewerkt, gemat op een roze kaart en daarna op een bruine onderkaart.
Met waterpen en Distress inkten de stempels licht ingekleurd. Alle stempels zijn van Stampinback en van de nieuwe sheets 141 a en 141 b, met uitzondering van de achtergrondstempel. 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

~~Muurhanger~~
(klik op de foto om te vergroten)

Gebruikte spullen: Oude kwast, koperdraad, stempels van sheet 141 - vogels, tekst, vogelhuisje.
Gestempeld met zwarte Archival op oranje/bruin cardstock en daarna uitgeknipt. Een aantal vogeltjes bewerkt met Distress Stains. De tekst met zwarte chalk langs de randen. Oogjes en snaveltjes geaccentueerd met witte gel pen.  De koperdraadjes vastgemaakt aan zowel de uitgeknipte stempels als aan de kwast. En zo heb je snel een leuke muurhanger gemaakt. Ik heb hier koperdraad gebruikt, maar het kan natuurlijk ook prima met touw, lint, draad etc...

Hartelijke groetjes, Alie :-)

5 opmerkingen:

Stampinback zei

Super allemaal !

Gerrina zei

Mooi om alles zo bij elkaar te zien! De achtergrond van de 1e is mooi subtiel! Groetjes, Gerrina

Wiepke zei

Super mooie kaarten!! En die muurhanger vind ik geweldig!!

Mariƫtte zei

Jij bent lekker bezig met de maand sheet. Ziet er weer top uit allemaal.

maria's knutselplezier zei

Wat een prachtige kaarten en wat een originele muurhanger, helemaal "Alie", helemaal mooi!!!

Groetjes
Maria